Nova Sigma: Virheet, joita kannattaa välttää käynnistettäessä

Ei ole mitään pelottavampaa kuin ajatus siitä, että yrityksesi päätyy epäonnistumaan. Vaikka yrität tehdä kaiken oikein, joka päivä tehtävä päätöksentekoprosessi ei ole helppoa. Sinun on kohdattava haasteita, tehtävä virheitä ja käytettävä omaisuuksia vain pitääksesi asiat käynnissä, mikä on vaikea matka.

Vaikka ei ole olemassa tiettyä tapaa estää yritystäsi putoamasta, voit välttää joitakin virheitä, jotka voivat vahingoittaa menestystäsi. Tässä on muutamia niistä:

Yksin tekeminen

Vaikka olet pienyrittäjä, sinun ei tarvitse tehdä asioita yksin. Sinun on rakennettava vahva tiimi palkkaamalla oikeat ihmiset, jotka sopivat tehtävään. Saattaa kestää jonkin aikaa löytää ihmisiä, joihin voit luottaa, mutta prosessi kannattaa. 

Jos päätät tehdä kaiken kerralla, saatat joutua väsyneeksi ja turhautuneeksi jatkamaan aloittamaasi. Yritystiimin luominen on loistava ensimmäinen askel menestykseen ja antaa sinulle kilpailuetua kilpailijoihisi nähden.

En ymmärrä tuotettasi

Useimmat yrittäjät kutsuvat sitä lopettamaan ennen kuin he tekevät voittoa, koska he eivät ymmärrä tuotteitaan tarpeeksi hyvin myydäkseen sitä. Heiltä joko puuttuu luottamus tai he eivät voi liittyä kohdemarkkinoihinsa. Jos kuitenkin haluat saada yrityksesi menestymään, sinun on parannettava tuotetuntemustasi. 

Kun tiedät mitä myyt, voit parantaa myyntiäsi ja asiakastyytyväisyyttä. Voit aloittaa kysymällä palautetta kuluttajilta ja verkkofoorumeilta. Tällä tavalla opit tuntemaan tuotteesi vahvuudet ja heikkoudet. 

Ylikulutus

Yleinen väärinkäsitys on, että yrityksen perustaminen vaatii suuria investointeja. Vaikka tämä on totta joissakin tapauksissa, sinun ei tarvitse seurata samaa polkua. Usein ylikulutus voi tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä, varsinkin kun et ole tuottanut yhtään voittoa.

Jos olet pieni yritys, sinulle on tarjolla edullisia vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi aloittaa rakentamalla sosiaalisen median läsnäolosi, jos haluat aloittaa tuotteesi markkinoinnin. Luo sisältöäsi varten sivuja, blogeja ja opetusvideoita!

Liiketoimintasuunnitelman ohittaminen

Valitsemastasi liiketoiminnasta riippumatta älä koskaan ohita suunnitteluvaihetta. Ilman liiketoimintasuunnitelmaa olet valmis pettymyksiin ja ongelmiin, jotka olisi voitu estää. 

Tämä pätee erityisesti silloin, kun olet pieni yritys, joka yrittää edelleen saada asiat uraan. Liiketoimintasuunnitelman tekeminen ei ole niin vaikeaa kuin luulet, ja se voi johtaa menestykseen, jos teet sen oikein. Mikä tärkeintä, se voi auttaa sinua saavuttamaan virstanpylväitä ja saamaan rahoitusta, varsinkin jos olet startup, joka etsii sijoittajia ja kumppaneita.

Muista, ettei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa tehdä liiketoimintasuunnitelmaa. Valitse itsellesi parhaiten sopiva ja aloita siitä.